Om Carolina Gårdheim

Carolina Gårdheim. Foto: Anja Callius.Efter en livskris i slutet av nittiotalet beslöt jag mig för att börja bygga livet inifrån och ut och anpassa livet efter själen istället för tvärtom.

Jag slängde upp alla mina värderingar i luften och ifrågasatte dem. Jag ställde mig frågan ”Om det här inte är jag, vem är jag då?” Jag sökte svaren på mina frågor och började lägga pusslet som skulle vara mitt liv.

Ett resultat blev att jag insåg att jag hade stängt av min kreativitet – jag såg inte längre mig själv som en kreativ person (vilket de som känner mig tycker är helt absurt, men så långt kan det gå)!

Ett annat var att jag upptäckte att jag inte ville bli chef (vilket jag hade trott), utan var mer av en konstnärssjäl, som helst ville sitta på min kammare och skriva och skapa.

Jag sökte mig fram i mitt nya liv och upptäckte att det var ovant att följa sitt hjärta, men att det gick. Ett litet steg i taget.

Efter några år leddes jag till att starta företaget Kreativ Insikt, som vill sprida kärlek och inspirera till ett mer harmoniskt liv. Och 2011 gav jag ut boken Släpp loss din inre livskonstnär! – Börja leva ditt liv, en personlig och kärleksfull bok om personlig utveckling, som vill ditt bästa.

Jag är också ett levande bevis för att man inte alltid måste ha flera års utbildning för allt man gör, ibland räcker det med passion! Jag är i stort sett helt självlärd både som författare och formgivare. Förutom en kort grundläggande utbildning i grafisk formgivning (RMI Berghs) har jag annars gått en hel del kurser inom kreativt skapande. Och så har jag läst två år psykosyntes på HumaNova, vilket har betytt mycket för mig.

I grunden är jag civilekonom med inriktning på ledarskap. Jag har min examen från Handelshögskolan i Stockholm.

Idag ser jag mig som en kreativ livskonstnär som vill inspirera fler att ta vara på sin egen potential och skapa inspirerande och harmoniska liv.

Det gör jag idag dels genom mina böcker och inspirationsprodukter för Kreativ Insikt, och dels som inspiratör och coach, läs mer på CarolinaGardheim.se.

Varmt välkommen!

Carolina
Mor, maka, dotter, vän, livskonstnär, författare, inspiratör, coach & grundare av Kreativ Insikt

27 thoughts on “Om Carolina Gårdheim

 1. Kom in på den här sidan av en tillfällighet – och min nyfikenhet (i kvadrat) styrde mig vidare ?
  WOW! Säger jag bara ?
  Verkligen INSPIRERANDE! ???
  /Susanne

 2. Hej, följer din sida och tack för allt du ger. Läser och känner sorgen över hur din känsla måste ha varit ang din man. Min fundering – hur upptäckte ni detta? Hade gått i många år – med vad? Frågar pga en i min närhet har dragits med långvarig hosta och problem med luftrören. Ngt som han hade? Blev lite orolig…. Kram

  • Hej Moa, tack så mycket! Dag kände av ett pipande i luftrören när han var ute och sprang för tre år sedan lite drygt. Efter 1,5 år gick han till läkaren, för han började hosta oftare och fick upp slem. De gjorde alla undersökningar de kunde komma på, men hittade inget och gav honom astma-medicin (som inte hjälpte). Så hostade han blod i augusti förra året och nu i januari i år. Då gick han till läkaren igen och krävde att de gjorde fler undersökningar än förut och det var då de hittade den. Min erfarenhet efter allt jag läst nu om sådant här är att om man är orolig ska man absolut kräva att få göra en datortomografi (det var genom den Dags “knöl” upptäcktes), för OM det skulle vara lungcancer (vilket det inte alls behöver vara, men för säkerhets skull), så är det så otroligt viktigt att upptäcka den i tid och det gör man tyvärr för sällan, eftersom när symptomen väl kommer är det ofta för sent … Nu ska vi inte tro det värsta, absolut inte!, men om jag var du skulle jag rekommendera vännen att begära en datortomografi hos en lungspecialist. Lycka till och hoppas att allt går bra! Med kärlek ♥ Carolina

 3. Hej! Satt och sökte på detta med “självvärde” och jag tyckte det var bra att läsa i din blogg för att få lite mer info om det hela. Jag har problem med dessa grejerna och jag alltid trott att det handlar om att utsätta sig för olika saker så jag försökt det med väldigt liten inverkan på mitt liv tycker jag, sitter fortfarande med samma känslor som dyker upp dagligen och ibland känns det verkligen jättebra men det kan raseras lika fort igen vilket innebär att rädslorna fortfarande finns kvar där. Själv anser jag att jag behöver hjälp, orkar verkligen inte analysera detta mera utan nån får “lära” mig hur detta ska gå till, förstår problemet och konsekvenserna men upplever att det är alldeles för tungt att bära själv faktiskt. Har gått hos en psykolog i 2 år men känner väl inte att jag “jobbat bort problemen aktivt” liksom, utan det blev mycket barndom och vad som präglat mig genom livet, det som bidragit till mina rädslor idag som jag har svårt att se själv. Har varit inne på KBT för jag upplever att jag vill ta mitt vardagliga känsloliv och hantera det på annat sätt, att göra något åt min vardag känslomässigt liksom. Vilken typ av terapi skulle du rekommendera?

  • Hej Patrick! Tack för din fråga, som är väldigt relevant. Även om jag är av den övertygelsen att en riktigt bra terapeut kan använda vilken teknik eller metod som helst, det funkar ändå, så kan det ju ibland vara så att vi behöver olika typer av hjälp. Du har redan provat traditionell psykologi, och det kan vara bra till mycket, men ibland har jag en känsla av att man inte alltid kommer förbi hjärnan, som är smart och kan “överlista” oss om vi inte jobbar på djupet. Som du skriver har ni pratat mycket barndom och bakomliggande faktorer, och det hjälper ju inte alltid att bara prata om det. Något som har hjälpt mig har varit terapier som går “förbi hjärnan” och direkt på djupet, som till exempel psykosyntes, som jag också utbildat mig inom, men också symboldrama eller bildterapi. Det finns många fler terapier inom detta område som jag inte känner till, där man t ex jobbar med bild, dans, meditationer etc. Även vissa kroppsterapier hör hit, som t ex Rosenterapi, där man lossar gamla trauman som satt sig i kroppen. Jag tycker det låter som att du behöver jobba med något sådant för att komma åt det som du inte kommer längre med på det sätt du har jobbat hittills. Naturligtvis kan KBT också vara till hjälp, det måste du känna in själv, samtidigt säger du att du har provat att utsätta dig för olika saker och det har inte hjälpt, och det är en del i KTB-tänket. Men det finns mycket annat där som säkert kan hjälpa dig också, så jag dömer inte ut det, tvärtom, det är jättebra. Men själv har jag fått störst resultat genom att jobba med en kärleksfull psykosyntesterapeut, eller som sagt, någon av de andra metoder som går ut på att jobba mer med “kropp och själ”. En annan viktig syn i t ex psykosyntes är att man utgår från det som är friskt, och man ser på dig som en frisk människa, med kärlek, men ser din potential och fokuserar inte på “problemen” utan på dina möjligheter. Jag önskar dig varmt lycka till och hoppas att du hittar rätt! ♥ Carolina

 4. Hej Carolina, vilken underbart blogg, just nu letar jag efter inspiration för att förendra tankar och attityd mitt liv, på youtube lyssnar jag på Louise Hay och bekräftar massa ord som jag läser i din blogg, tack, tack!! Jag vill gärna kopiera några att dina citat till min face om de ok?.
  Trevlig helg, kram från Patricia.

  • Hej Patricia, tack! Självklart får du kopiera, så länge som du hänvisar till källa och länkar tillbaka. 🙂 Tack! Önskar dig allt gott! Kram ♥ Carolina

  • Hej Hanna!
   Jag är ledsen, jag har inte hunnit med bloggen på sistone. Jag håller på att lansera någonting nytt väldigt snart, men så snart jag fått ordning på allt så hoppas jag kunna komma igång igen. Det gör mig jätteglad att du efterfrågar mina inlägg! Jag ska se till att få fart på skrivandet så snart som möjligt. Tack!
   Och stor kram ♥ Carolina

 5. Hej,
  vill bara nämna för dig att jag dagligen bär ett halsband med texten ‘Gå dit hjärtat leder dig’ från Kreativ insikt. Det påminner mig om att lyssna in min magkänsla och se de dörrar som öppnar sig. Mycket har och håller på att förändras sedan jag köpte det för ett år sedan…jobbiga och stora förändringar, men till någonting mycket bättre och mer levande och sant. Så tack för din insats! Varma hälsningar, Helena

  • Hej Helena,
   Tack så mycket, vad roligt att höra! Ja, det är intressant hur mycket som händer när vi börjar lyssna mer inåt än utåt … Inspirerande att höra!
   Kram ♥ Carolina

 6. Vad underbart härligt med en människa som gör det jag vill göra! Otroligt inspirerande på en dag det verkligen behövdes. 😀 Ska fortsätta kämpa på mot den lilla dörren som just öppnats, och som leder mot nåt helt nytt, spännande och skrämmande. -Konst.

 7. Hej Carolina .Härligt med glädjespridare .Tack för att du delar med dig . Jag har också börjat att tänka i samma banor och klipper ut lite citat här och där för att dela och sprida . Några citat ifrån dig har jag delat med mig till några som kan behöva dem . Hoppas att du inte har något emot det .

  • Hej Rickard,
   Tack så mycket! Självklart är det okej med mig att du sprider mina tankar och citat, det gläder mig bara. 🙂 (Alltid trevligt att uppge källa, förstås, men det är ju självklart.)
   Tack för att du delar och tack för att du också är med på den här upptäcktsresan som kallas livet!
   Allt gott till dig! ♥ Carolina

 8. Blev inspererad av din sida, du har många och fina visdomsord som jag känner igen.Jag gillar andlighet, och tycker om det du skriver.Jag kommer att besöka den här sidan längre fram.Jag tycker om goda saker, som att förändra världen
  till de bättre.Kärlek och omtanke är vad vi behöver i dagens klimat.

  • Tack så mycket, Benny, det var roligt att höra att du tycker om bloggen. Ja, visst är det så – världen behöver kärlek och det är bara vi själva som kan ge den.
   Fortsätt så, så förändrar vi världen tillsammans till det bättre!
   Varma hälsningar,
   Carolina

 9. Hej! Det är alltid inspirerande att höra om människor som lever sina drömmar och du verkar vara en sådan! 🙂

 10. Roligt att du också börjat blogga och vilken fantastiskt fin blogg du skapat! Det är underbart att läsa dina kloka tankar och positiva reflektioner om livet. Dina ord ger mig alltid ett inre lugn som stärker mig i mina försök att skapa mitt liv, det liv jag vill leva.

  Fortsätt skriva och sprida dina positiva tankar!
  Kram Nina

  • Hej Nina och tack! Vad roligt att höra ifrån dig. Ja, till slut så har jag också börjat blogga … 🙂 Blev ju inspirerad av dig, men det tog lite tid att hitta hit. Men nu så! Hoppas att allt är bra med dig. Många kramar, Carolina

Kommentera gärna!