Det är din dag

Öppna dörren till en ny morgon, andas ! njut, det är din dag. Foto: Anja Callius. © Kreativ Insikt.Sedan vi flyttade till skärgården står jag varje morgon och borstar tänderna vid sovrumsfönstret, för där ser man en bit av havet. Det får alltid mina axlar att falla ner en bit och jag älskar det.

Jag vet inte vad det är med havet som gör mig (och många med mig) så harmonisk – kan det vara att vi själva består till sextio-sjuttio procent av vatten, så att vi känner oss hemma? Eller är det naturens storhet som påminner oss om vår egen storhet? För samma känsla kan ju komma när jag tittar på ett mäktigt berg, en skog eller en vacker äng, blommor eller vilda djur.

Något som också får mig att slappna av och låter mig närma mig mitt innersta väsen, kärlek och harmoni, är den här texten:

öppna dörren till en ny morgon
andas ! njut
det är din dag

För mig symboliserar den både nya möjligheter, en nyfödd morgon, där alla mina drömmar får plats när jag öppnar dörren för dem – och det fantastiska i att njuta av livet här och nu, idag, i detta ögonblick, när njutningen bor. När jag andas slappnar kroppen av och jag ser mina möjligheter bättre och jag kan njuta mer av det jag har framför mig, nuet och dess inneboende kärlek till alltet.

Så idag tar jag på mig halssmycket Nyckel i kollektionen Tro, hopp & kärlek, med den här texten på, så att jag kan påminnas hela dagen om detta fantastiska: Jag bär själv nyckeln till både att njuta av livet och att följa mina drömmar. Den bor i mitt hjärta. Bara jag kommer ihåg att andas ! och njuta …

Önskar dig allt gott!

4 thoughts on “Det är din dag

  1. Det är så skönt att stanna upp redan på morgonen. Jag har haft alltför många morgnar när jag rusat upp och startat dagen i 110 km. Den tiden är förbi, tack och lov. Dina fina texter hjälper mig att komma ihåg att leva livet här och nu. Tack för det. Det räcker att ha nosat alltför närgånget vid den berömda väggen, vid 2 tillfällen. En del har svårt att lära sig av misstagen 😉

    Nu skall jag njuta av en härlig dag!

    • Tack för din fina återkoppling, Beatrice! Ja, själv är jag också svårlärd – har jag varit inne i den där väggen två gånger, men nu känns det som om jag äntligen har förstått ett och annat … 🙂 Fortsätt med dina sköna morgnar, det är bästa medicinen för en bra dag. Kram!

Kommentera gärna!