Skrattrynkor går inte att köpa

Magnet: Skrattrynkor går inte att köpa. Foto: Anja Callius. (c) Kreativ Insikt.Hej fantastiska du!

Idag vill jag slå ett slag för att ha ROLIGT. Det kan vara lätt att glömma bort det bland allt jobb, städning, tider att passa och skatter att betala in. Men tänk på det här:

Ett leende ökar vårt välmående oavsett om det är vi själva som ler eller om vi ser någon annan le. Och oavsett om leendet är äkta eller falskt.

Är det inte underbart?

Vi kan må bättre enbart genom att bara titta på, eller själva fejka, ett leende!

Skratt är också en mer potent antibiotika än penicillin, minskar stress lika mycket som tio minuters meditation och ger ett högre energipåslag än en kopp kaffe.

Så på nästa fikarast – berätta roliga historier för varandra istället för att ta den där kaffekoppen extra. Skoja med dina barn när du kommer hem istället för att påminna om läxorna (eller både och!). Eller se ett gäng roliga filmer när du är sjuk, så blir du fortare frisk!

Att göra plats i livet för skratt och leenden är mer verkningsfullt än både medicin och droger – och det är snällare mot kropp och själ.

Så ta på leendet idag, oavsett om det är äkta eller ej, så hjälper du fler människor att må bra!

Önskar dig många roliga stunder!
Carolina

2 thoughts on “Skrattrynkor går inte att köpa

  1. Åh vilket underbart inlägg. Att ha roligt är så otroligt viktigt. Skratta, vara tramsiga och bjuda på oss själva.
    När jag var singel så brukade jag kolla om killen var villig att gunga gungbräda med mig på en lekplats. Kunde han inte bjuda på sig själv utan sa – “det är för barn”, så insåg jag att det inte var en man jag kunde leva länge med.
    Att skratta frigör så oerhört mycket inom en 🙂
    Önskar dig en underbar dag på alla sätt,
    kram Lina

Kommentera gärna!